Paralaksa tła

Chleb z masłem czosnkowym

Zapiekanka z czekolady i gruszek
Maj 8, 2017
Dżem z rabarbaru i truskawek
Maj 14, 2017
 

Opis

N ajlepsze masło ziołowe z czosnkiem na świecie

 

Składniki

200 g masła, przechowywane w temperaturze pokojowej

1 mały pęczek pietruszki

1 mały pęczek bazylii

1 gałązka oregano

2 gałązki tymianku

5 ząbków czosnku

2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny

2 szczypty białego pieprzu

3 łyżeczki dobrej soli morskiej

 

Przygotowanie

1. Usuń łodygi z ziół i posiekaj liście bardzo drobno. Zetrzeć ząbki czosnku także bardzo drobno.

2. Wymieszać wszystkie składniki razem i wypełnić formę masłem.

3. Przechowywać w lodówce, ale wyjąć na czas, w przeciwnym razie będzie to zbyt twarde.

4. Podawać ze stekiem, z grzankami lub na różnego rodzaju chlebie.


 
  • Łatwość przygotowania95%
  • Smak90%

 
chleb1
chleb2
Szef kuchni
Szef kuchni
Uwielbiam gotować! Znajdziesz u mnie sprawdzone przepisy na pyszne dania, a także wiele artykułów z tematyki kuchennej.

Komentarze są wyłączone.